De nieuwe eigenaren van Outdoor Valley Wintersport

De nieuwe eigenaren van Outdoor Valley Wintersport

Per 1 augustus 2018 heeft Outdoor Valley Wintersport twee nieuwe eigenaren. Erik Rovekamp, eigenaar van het op steenworp afstand gelegen buitensportcentrum Outdoor Valley, en Jasper Rotgans, operationeel manager bij Outdoor Valley. Van de overname zal voor de bezoekers van het skicentrum in het begin weinig te merken zijn. Gedurende het seizoen zullen de eerste wijzigingen zichtbaar worden. 

Outdoor Valley Wintersport en Outdoor Valley zijn beide echte seizoenbedrijven die op steenworp afstand van elkaar liggen. Door de krachten van beide seizoenen te bundelen hopen de nieuwe eigenaren continuïteit te creëren voor zowel de bezoekers van beide centra als het personeel.

Even voorstellen: Jasper Rotgans 

Jasper is geen onbekende bij Outdoor Ski & Fun. Zo’n 24 jaar geleden gleed hij op de borstelbaan in Bergschenhoek zijn eerste bochten naar beneden. Een aantal jaar later werd hij lid van het toenmalige wedstrijdskiteam Wedstrijd Skiteam Bergschenhoek, WSB.

Na het volgen van een sportopleiding in Rotterdam behaalde Jasper op 16 jarige leeftijd zijn Nederlandse en Oostenrijkse diploma’s als skileraar. Uiteraard is hij hierna les gaan geven bij Outdoor Ski & Fun dat toendertijd nog Ski & Skatecentrum Bergschenhoek heette. Twee jaar later vertrok Jasper naar Oostenrijk om daar tien jaar op rij, vijf maanden per jaar, skiles te geven.

In Oostenrijk wist Jasper zijn Oostenrijkse Landes opleiding af te ronden en werd hij als trainer en opleider vast onderdeel van de Oostenrijkse skischool in Gerlos. Naast zijn werkzaamheden in de winter als skileraar creëerde hij voor meerdere wintersportwebsites content in de vorm van geschreven artikelen, foto’s en video’s. Dit voornamelijk voor zijn eigen platform sneeuwsportleraren.nl, een website die zich uitsluitend richt op snowboard- en skileraren.
Naast dat Jasper de kersverse eigenaar is van Outdoor Valley Wintersport blijft hij werkzaam als operationeel manager bij het buitensportcentrum Outdoor Valley.

Even voorstellen: Erik Rovekamp

Erik is sporter in hard en nieren. In 2004 nam hij het buitensportcentrum Outdoor Valley over en kwam hierdoor tevens in het Hoge Bergse Bos wonen. Outdoor Valley is nadien flink gegroeid en ook de algemene behoeften om buiten te sporten blijft groeien. In die behoefte hoopt Erik nu nog meer te kunnen voorzien door het fuseren van beide bedrijven.

Als penningmeester van de Stichting Plezierrivier de Rotte, voorzitter van Ondernemingsvereniging de Rotte(meren) en mede-initiatiefnemer en verantwoordelijk voor de marketingcampagne Ook dit is de Rotte zet Erik zich in voor de recreatiemogelijkheden in Recreatiegebied Rottemeren en het Hoge Bergse Bos in het bijzonder. Dit heeft onder andere geresulteerd in grootschalige evenementen, zoals de StrongmanRun, StrongSisterRun en Expedition National Geograhic ter promotie van het gebied en zijn ondernemers. Met de introductie van Outdoor Valley Sports, zo’n vier jaar geleden, wil Erik meer mensen naar buiten krijgen. De sporttak van Outdoor Valley neemt jong en oud mee naar buiten om tijdens wekelijkse trainingen buiten te sporten.

Het aanbod van Outdoor Valley en Outdoor Valley Sports introduceren we geleidelijk ook bij het skicentrum als aanvulling op het huidige aanbod aan activiteiten.