Werk in uitvoering!

Werk in uitvoering!

Al sinds de oprichting in 1991 worden de skipistes op de Rotterdamse alp’, de bijnaam van de heuvel, in Bergschenhoek al gebruikt voor ski– en snowboardlessenIn 2018 werd Outdoor Ski en Fun overgenomen door een nieuwe eigenaar en omgedoopt tot Outdoor Valley Wintersport. Met de overname brak er nieuw tijdperk aan voor het skicentrum. De beste buitenskibaan van Nederland werd de belofte.  

Naast de verbouwing van het restaurant, wat nu momenteel omgetoverd is tot een heus pannenkoekenrestaurant, genaamd: de Pannenkoekhut. Opent zeer binnenkort ook een nieuwe activiteit, naast het tuben en skien breiden we uit met Net Adventure.

In onderstaande blog volg je wekelijks de updates en vooruitgang van alle nieuwe bouwwerken.

BLOG I. Een gat in de lucht springen

Naast de renovatie van het restaurant is ook het zonneterras onder handen genomen. Binnenkort breiden ze het terras nog verder uit met een te gekke nieuwe activiteit genaamd Net Adventure. in juli nog verwachten we dat het bouncen kan beginnen!

Een opwindend adventure concept op grote hoogte. Net Adventure is voor iedereen toegankelijk, maar vooral bedoeld voor kinderen. Klauter het parcours in en spring, meters boven de grond, zo hoog als je kan. Doordat er ook netten aan de zijkanten zitten hoef je niet bang te zijn dat je verkeerd terecht komt. Geniet van het uitzicht vanuit de uitkijktoren of zoef via één van de glijbanen weer terug naar vaste grond. Plezier gegarandeerd!

Het ware springparadijs op grote hoogte krijgt iedere dag meer vorm. De structuur staat en de eerste netten hangen al reeds op hun plek. Wij kunnen niet wachten om de eerste sprongen te wagen!

BLOG II. We roetsjen door de week

De plannen voor een grootschalige verbouwing werden al in 2019 gemaakt. Helaas zorgde de lockdown in 2020 dat de plannen niet eerder konden worden uitgevoerd. Dit voorjaar kwam daar gelukkig verandering in. Onder andere door de samenwerking met Swedice en met behulp van een opgezette crowdfundingactie onder de vaste bezoekers konden de plannen worden opgepakt en uitgevoerd. Hoofdskileraar Tim en zijn team zijn nu iedere dag druk bezig met het leeghalen van de pistes om ruimte te maken voor de nieuwe banen. Er wordt begonnen met de realisatie van de tubingbanen. Met ruim 300 meter tubebaan, een lopende bandlift en 3 startramps ontstaat er straks nog meer glijplezier. Zoals op de foto’s is te zien kan het tuben al bijna weer beginnen! 

Ook het team van Funcha zet zijn schouders er extra onder deze week om het Net-Adventure tot een compleet geheel te maken. De glijbanen worden erin gehangen en de laatste netten komen op hun plek, dan nog even door de keuring en het springen kan van start.