Werk in uitvoering!

Werk in uitvoering!

Al sinds de oprichting in 1991 worden de skipistes op de Rotterdamse alp’, de bijnaam van de heuvel, in Bergschenhoek al gebruikt voor ski– en snowboardlessenIn 2018 werd Outdoor Ski en Fun overgenomen door een nieuwe eigenaar en omgedoopt tot Outdoor Valley Wintersport. Met de overname brak er nieuw tijdperk aan voor het skicentrum. De beste buitenskibaan van Nederland werd de belofte.  

Inmiddels is de verbouwing bijna afgerond. Restaurant De Pannenkoekhut opende in juni haar deuren. In Juli zijn de nieuwe tubingbanen in gebruik genomen en opende we een nieuwe activiteit; Net Adventure. Eind september konden de eerste meters op de nieuwste generatie skimatten van Neveplast worden gegleden. Op 3 oktober opent Outdoor Valley Wintersport officieel al deze vernieuwingen tijdens een feestelijke middag.

In onderstaande blog volg je wekelijks de updates en vooruitgang van alle nieuwe bouwwerken.

BLOG I. Een gat in de lucht springen

Naast de renovatie van het restaurant is ook het zonneterras onder handen genomen. Binnenkort breiden ze het terras nog verder uit met een te gekke nieuwe activiteit genaamd Net Adventure. in juli nog verwachten we dat het bouncen kan beginnen!

Een opwindend adventure concept op grote hoogte. Net Adventure is voor iedereen toegankelijk, maar vooral bedoeld voor kinderen. Klauter het parcours in en spring, meters boven de grond, zo hoog als je kan. Doordat er ook netten aan de zijkanten zitten hoef je niet bang te zijn dat je verkeerd terecht komt. Geniet van het uitzicht vanuit de uitkijktoren of zoef via één van de glijbanen weer terug naar vaste grond. Plezier gegarandeerd!

Het ware springparadijs op grote hoogte krijgt iedere dag meer vorm. De structuur staat en de eerste netten hangen al reeds op hun plek. Wij kunnen niet wachten om de eerste sprongen te wagen!

BLOG II. We roetsjen door de week

De plannen voor een grootschalige verbouwing werden al in 2019 gemaakt. Helaas zorgde de lockdown in 2020 dat de plannen niet eerder konden worden uitgevoerd. Dit voorjaar kwam daar gelukkig verandering in. Onder andere door de samenwerking met Swedice en met behulp van een opgezette crowdfundingactie onder de vaste bezoekers konden de plannen worden opgepakt en uitgevoerd. Hoofdskileraar Tim en zijn team zijn nu iedere dag druk bezig met het leeghalen van de pistes om ruimte te maken voor de nieuwe banen. Er wordt begonnen met de realisatie van de tubingbanen. Met ruim 300 meter tubebaan, een lopende bandlift en 3 startramps ontstaat er straks nog meer glijplezier. Zoals op de foto’s is te zien kan het tuben al bijna weer beginnen! 

Ook het team van Funcha zet zijn schouders er extra onder deze week om het Net-Adventure tot een compleet geheel te maken. De glijbanen worden erin gehangen en de laatste netten komen op hun plek, dan nog even door de keuring en het springen kan van start.

Blog III. banen strippen

De verbouwing gaat stug door! 4 augustus was een hoogtepunt waar Net Adventure voor het eerst open ging voor publiek. Lang stil staan bij deze mijlpaal hebben we niet gedaan, de planning voor de nieuwe banen en pistes is ambitieus, plus de nieuwe matten zijn onderweg. Daarom op de planning: banen strippen, banen strippen en nog meer banen strippen. Af en aan komen de matten los van de pistes en worden beneden verzameld. De skiheuvel is oorspronkelijk ontstaan door de berging van sloop- en bouwafval. Momenteel doet de kunstskibaan zijn oorsprong eer aan, maar niet getreurd vanaf hier wordt het alleen maar mooier. Wist je dat de nieuwe banen veel groener worden?

Niet alleen de uiterlijke groene verschijning zal meer blenden met de natuurlijke omgeving van het Hoge Bergse Bos, maar ook de duurzame eigenschappen van het materiaal komen het milieu ten goede. Zo zijn de matten recyclebaar en is bij het gebruik van de pistes en tubebanen geen water meer benodigd. Hierdoor worden er duizenden liters water en zeep bespaard in de toekomst. Over tubebanen gesprokken, de eerste twee zijn bijna ready voor gebruik. De test fase is aangebroken en de lopende bandlift is verplaatst naar zijn nieuwe plek. De derde baan met bochten krijgt ook steeds meer vorm, echt te gek!

Blog IV. Nieuwe baan on its way!

Afgelopen week werden we verrast met de eerste lichting nieuwe matten. Helemaal te gek, maar wat veel matten! Deze week worden de laatste resten van de skibaan verwijderd. Containers rijden af en aan om al het vuil af te voeren. Baan 1 en 2 zijn al volledig leeg en de oude tubing banen zijn ook weg. Het werd een beetje een kale bedoeling. Gelukkig is dat nu al weer anders met het in gebruik nemen van de nieuwe tubingbanen. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de Extreme baan. Het testen is al reeds begonnen, dus we zitten in de afrondende fase.

In de zomervakantie weten veel families ons gelukkig toch nog te vinden. Ondanks dat we al het skien en snowboarden moeten missen is het op de middagen erg gezellig. Tuben, springen en pannenkoeken eten, een top dagje uit met de kids.

Blog V. Is het al oktober?

Nog een kleine maand en dan vieren we feest!

We kijken met smart uit naar het eerste weekend van oktober. Net als ieder jaar openen wij het wintersportseizoen feestelijk, maar dit jaar nog meer dan anders. In het weekend van 2 en 3 oktober worden namelijk de nieuwe pistes voor het eerst in gebruik genomen. Met op zaterdag gelijk de eerste skiwedstrijd en zondag een opendag vol wintersport plezier! De tijd vliegt voorbij en voor je het weet is het moment daar. Gaat het lukken?

Alle zeilen staan bij, dus links of rechtsom de baan is klaar voor de opening van het nieuwe seizoen. Op de foto’s krijg je de eerste sneakpeak al te zien. Wat een metamorfose wordt het! Tot slot de status van de extreme tubebaan, daar liepen we tegen wat extra uitdagingen aan. Zeker niet getreurd we zitten weer op het goede spoor met wat extra hulp van de experts. Dus de opening kan niet lang meer uitblijven. Voor nu: Zet het eerste weekend van oktober in je agenda! We houden je op de hoogte.

 

Blog VI: Openingsweekend zondag 3 oktober

Het openingsweekend komt steeds dichterbij. We hopen dat iedereen 3 oktober al in de agenda heeft staan want het belooft een gezellig samen zijn te worden. Naast het openingsweekend staan de eerste cursussen en proeflessen ook online tot het eind van de maand september profiteert iedereen van vroegboekkorting!

Tijdens de opening nodigen wij alle wintersport enthousiastelingen uit voor een voorproefje. Kortom nodig je vrienden en familie uit! Iedereen kan deelnemen aan alle activiteiten voor half tarief (50% korting) middels het gebruik van de kortingscode OVW-OPEN50

Hoe werkt de code?
Ga naar de website en reserveer een tijdslot in het online ticketsysteem. De code werkt alleen op slots van 1 uur. Maak de keuze uit tuben, net adventure of vrij skien. Reken af met de code. Let op alleen met een reservering heb je toegang tot de activiteiten.

Wat kan je verwachten? Proef de Nederlandse Wintersport. Ga de piste op en neem een kijkje bij onze wintersport standhouders, proost met schnaps en geniet van pannenkoeken, ga op de foto met Buddy en race vol adrenaline met een tubeband naar benden. Luister naar je favoriete apres ski hits en waag een sprong in het springparadijs.

Programma:
12:00 – 16:00 Net Adventure (alleen kids)
16:00 – 17:00 Net Adventure (alleen volwassenen)
12:00 – 17:00 Tuben (volwassenen en kids)
12:00 – 17:00 Vrij skiën (volwassen en kids)
17:00 – 18:00 HappyHour
17:00 start Coronaproof Apres Ski

Blog VII: Openingsweekend nabeschouwing

Het openingsweekend afgelopen weekend was een succes!

We begonnen het weekend op zaterdag met de wedstrijden op de nieuwe baan. Teams uit verschillende delen van het land kwamen richting Outdoor Valley Wintersport om de strijd met elkaar aan te gaan. De reacties van de deelnemers waren goed en we kunnen met zekerheid zeggen dat het voor herhaling vatbaar is.

Op de zondag was de officiële opening! Onder het genot van glas champagne (voor de volwassenen) heeft de kinderburgermeester van Lansingerland het lint doorgeknipt samen met Buddy. Er werd fanatiek getubed op de tube baan en geklommen in het Net Adventure.

Het hele weekend is vastgelegd op Instagram, neem dus vooral een kijkje op de Instagram van Outdoor Valley om meer te zien van de opening!