Skien op de borstelbaan: dit moet je weten

Skien op de borstelbaan: dit moet je weten

Skiën op de borstelbaan is voor gasten van Outdoor Valley Wintersport vanzelfsprekend. Anders dan in de sneeuw is het bij ons niet koud en anders dan op een rolskibaan moet je bij ons eerst met de lift naar boven. Heb je nog nooit op een borstelbaan geskied of gesnowboard dan vraag je je misschien af wat je daar van moet verwachten? Wintersport.nl kwam bij ons langs en legt je in een video duidelijk uit wat de voor- en nadelen zijn van het skiën op de borstelbaan.

Leren skiën of snowboarden kan in Nederland op verschillende soorten ondergronden. Er zijn indoorhallen, rolbanen en zoals bij ons zijn er de borstelbanen. Ongeacht waar er op geskied wordt is het doel altijd hetzelfde; we zorgen voor een zo optimaal mogelijke voorbereiding op de wintersport. Maar waarom kies je nou juist voor het één of voor het ander?

Geen borstels, maar matten
De borstelbaan is eigenlijk al lang geen borstelbaan meer. Tegenwoordig wordt er niet meer op borstels geskied, maar op plastic matten. Outdoorbaan is dan misschien wel de beste benaming. We skiën lekker in de buitenlucht en net als tijdens de wintersportvakantie zijn er liften die je naar boven brengen. De verschillende afdalingen zijn er voor de verschillende niveau’s. Voor kinderen vanaf 3,5 jaar is er het kinderland en voor de doorgewinterde skiër of snowboarder is er de lange en breedte hoofdbaan.

Video van Wintersport.nl

Kristy van Wintersport.nl kwam naar Bergschenhoek om daar te skiën op onze outdoorbaan. In een transparante video legt zij je uit wat de voordelen zijn van het skiën op de outdoorbaan. En hoe de outdoorbaan zich verhoud tot bijvoorbeeld een indoor sneeuwhal. Wil je zelf ervaren hoe het is om te skiën of snowboarden op één van onze pistes? Doe dan mee met één van onze gratis proeflessen!