Skileraar worden

Skileraar worden
Prijs
€ 212,50 p.p.
Personen
Vanaf 1 persoon
Duur
3 avonden van 3 uur

Altijd al skileraar willen worden, maar weet je niet waar je moet beginnen? Bij ons ben je aan het juiste adres. In samenwerking met Snowsports Academy organiseert Outdoor Valley Wintersport de National Snowsports Assistant (NSA) opleiding. In drie avonden wordt je klaargestoomd om als assistent skileraar bij ons aan het werk te gaan.

Wil je van je hobby je werk maken? Dat kan bij ons! De NSA opleiding van Snowsports Academy bestaat uit drie cursus avonden van drie uur en vindt plaats op de borstelbaan in Bergschenhoek. Onze opleiders hebben jarenlange ervaring in de sneeuw en op de borstelbaan. Tijdens de opleiding ligt de nadruk vooral op het kunnen toepassen van de juiste methodische opbouw. Daarnaast wordt er gewerkt aan de eigen vaardigheid, kinderles en didactische vormen.

Na het behalen van het NSA diploma mag je bij Outdoor Valley Wintersport als assistent skileraar aan de slag. Je gaat skiles geven aan kinderen en assisteert daar waar nodig. Met het NSA diploma in handen is het een kleine stap naar het NSI. De NSI opleiding wordt gegeven door Snowsports Academy en vindt plaats in Nederland. De NSI opleiding gaat verder waar het NSA is geëindigd. Wil je na het NSI verder leren om als skileraar in het buitenland te mogen werken? Dan kun je via Snowsports Academy de Anwärter opleiding volgen.

Goed om te weten:
  • Goede beheersing van het skiën vereist
  • Goede sociale vaardigheden vereist
  • Deelname vanaf 15 jaar
  • Volgens de Oostenrijkse leermethode

Het Programma

De inhoud van de NSA opleiding is ontwikkeld door Outdoor Valley Wintersport en sluit aan op de NSI opleiding van Snowsports Academy. Aan het eind van de opleiding ontvang je een opleidingscertificaat van Snowsports Academy. Het certificaat dient tevens als advies voor je vervolgopleiding; het NSI.

11 oktober 2023
19:00 uur: Methodische opbouw icm eigen vaardigheid

18 oktober 2023
19:00 uur: Methodische opbouw icm eigen vaardigheid + lesgeven

25 oktober 2023
19:00 uur: Didactische vormen en kinderles + lesgeven

November/december 2022
Minimaal 1 weekenddag stage

Kosten

NSA opleiding NSA opleiding icm met werk
212,50 0,-

De NSA opleiding kost €212,50 p.p. Word je dit seizoen onze collega, dan verdien je de opleidingskosten terug en is de opleiding gratis*.

Voor je aan de opleiding start is het verstandig het cursusboek van Snowsports Academy aan te schaffen. Hierin staat alle informatie (in het Duits) die tijdens de NSA-, NSI-, Anwärter- en Landes opleiding wordt behandeld. Het cursusboek kun je hier bestellen.

* Na 100 gewerkte uren storten we de opleidingskosten volledig terug.

Overige informatie NSA opleiding

Materiaal
Het is aan te bevelen om eigen materiaal te gebruiken. Zorg voor de start van de cursus dat de ski’s geslepen, maar niet gewaxt zijn. Je kunt normale skikleding dragen. Handschoenen en helm zijn verplicht.

Mogelijkheden na de opleiding
We vinden het ontzettend leuk als deelnemers onderdeel van ons team worden. Voor of na de opleiding kun je bij ons solliciteren als skileraar. Na de opleiding ben je bij ons bevoegd om te werken met kinderen en te assisteren bij andere lessen. Het NSA diploma dient tevens als advies voor je vervolgopleiding; het NSI. Is je niveau nog niet toereikend voor het NSI dan kun je bij ons wekelijks de lerarentraining bijwonen om zo je eigen vaardigheid te verbeteren.

Inschrijven
Je kunt jezelf inschrijven via het formulier onder aan deze pagina. Mocht de opleiding vol zitten zullen we je op de wachtlijst plaatsen. Wanneer er voldoende animo is om een nieuwe groep te starten nemen we daarover contact met je op.

Betaling
Na de inschrijving ontvang je van ons per e-mail een bevestiging. In overleg kijken we of je dit seizoen bij ons kunt komen werken om zodoende de kosten voor de opleiding zo laag mogelijk te houden. Wil je uitsluitend de NSA opleiding volgen dan ontvang je van ons per mail een factuur. De kosten voor de opleiding dienen voor aanvang van de cursus te zijn bijgeschreven op de rekening van Outdoor Valley Wintersport.

    Meld je aan voor de NSA opleiding