Informatie

Informatie

Outdoor Valley Wintersport biedt snowboard- en skilessen aan voor jong en oud op ieder niveau. Voortgang en succes staan tijdens een les op de borstelbaan voorop. Daarnaast zijn onze leraren geschoold volgens de Oostenrijkse leermethode. Zij bereiden je dus goed voor op een zorgeloze wintersport.

Groeps- en privélessen worden gegeven op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag. De groepslessen skiën en snowboarden starten op vaste data in de maanden september, oktober, november, december, januari, maart en mei. Privélessen plannen wij altijd op het moment dat het voor jou het beste uitkomt.

Wil je een overzicht van alle startdata, bijzondere dagen en evenementen? Bekijk hier de jaarplanning voor het seizoen *2020/2021.

*onder voorbehoud van eventuele wijzigingen

Leren skiën vanaf 3 jaar

Leren skiën bij Outdoor Valley Wintersport kan al vanaf 3 jaar! Wij nemen kinderen spelenderwijs mee in de wereld van de wintersport. Voor kinderen van 3 en 4 jaar zijn er mini lessen van 25 minuten. Kinderen vanaf 4 jaar krijgen 50 minuten les.

Lestijden

Onze skischool is op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag geopend. Op woensdagmiddag en in het weekend vinden de lessen voor de kinderen plaats. Voor de volwassenen hebben we lessen op woensdag- en vrijdagavond, zaterdag en zondag.

In kleine groepen wordt er 50 minuten lesgegeven. Door de wekelijkse herhaling is voortgang gegarandeerd. Door de lopendebandlift van maar liefst 100 meter lang verlies je geen energie aan het omhooglopen.

Kledingadvies

Houd rekening met het weer. Draag indien nodig een regenjas en -broek. Bij lage temperaturen is het aan te raden, net als tijdens de wintersport, meerdere lagen te dragen.

Ons kledingadvies:

  • Skisokken (of hoge sportsokken)
  • Een lange broek (bij voorkeur een dunne skibroek)
  • Bovenkleding met lange mouwen (bijvoorbeeld een trui of jas)
  • Handschoenen
  • Een helm (voor kinderen tot 14 jaar verplicht)
  • Het dragen van een zonnebril kan als prettig ervaren worden

Het is belangrijk dat je voor de start van de les tijdig aanwezig bent. Neem voldoende tijd om de snowboard – of skischoenen aan te trekken. Vooral beginnende wintersporters zullen even aan deze routine moeten wennen. Zorg dat je 30 minuten voor aanvang van de les aanwezig bent.

Materiaal (huur)

Skiën en snowboarden op onze borstelbaan kan met eigen materiaal. Zorg er wel voor dat het materiaal goed onderhouden is. Scherpe staalkanten zorgen voor een snellere vooruitgang. Waxen is niet nodig. Huurt u liever materiaal bij ons dan hebben wij voldoende voorraad.