Informatie

Informatie

Outdoor Valley Wintersport biedt snowboard- en skilessen aan voor jong en oud op ieder niveau. Voortgang en succes staan tijdens een les op de borstelbaan voorop. Daarnaast zijn onze leraren geschoold volgens de Oostenrijkse leermethode. Zij bereiden je dus goed voor op een zorgeloze wintersport.

Groeps- en privélessen worden gegeven op woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag. De groepslessen skiën en snowboarden starten op vaste data in de maanden oktober, november, december, januari, maart en mei. Privélessen plannen wij altijd op het moment dat het voor jou het beste uitkomt.

Wil je een overzicht van alle startdata, bijzondere dagen en evenementen? Bekijk hier de jaarplanning voor het seizoen 2024/2025*.

*onder voorbehoud van wijzigingen, zet- en drukfouten

Leren skiën vanaf 3 jaar

Leren skiën bij Outdoor Valley Wintersport kan al vanaf 3 jaar! Wij nemen kinderen spelenderwijs mee in de wereld van de wintersport. Voor kinderen van 3 en 4 jaar zijn er mini lessen van 25 minuten. Kinderen vanaf 4 jaar krijgen 50 minuten les.

Leren snowboarden vanaf 7 jaar

Snowboarden vraagt om meer evenwichtsgevoel dan skiën. Hierdoor wordt het leren snowboarden voor de meeste kinderen vanaf 8 of 9 jaar mogelijk. Bij Outdoor Valley Wintersport kunnen kinderen in groepsverband leren snowboarden vanaf 7 jaar. Kinderen die op jongere leeftijd hebben leren skiën zullen het snowboarden vanaf deze leeftijd extra makkelijk onder de knie krijgen. Denk je dat jouw kind er al eerder klaar voor is? Vraag ons dan naar de mogelijkheden voor privéles.

Lestijden

Onze skischool is van woensdag tot en met zondag geopend.

Groepslessen worden aangeboden op woensdag, zaterdag en zondag. In kleine groepen wordt er 50 minuten lesgegeven. Voor kinderen van 3,5 en 4 jaar zijn er minilessen van 25 minuten. Door de wekelijkse herhaling is voortgang gegarandeerd.

Materiaal (huur)

Skiën en snowboarden op onze borstelbaan kan met eigen materiaal. Zorg er wel voor dat het materiaal goed onderhouden is. Scherpe staalkanten zorgen voor een snellere vooruitgang. Waxen is niet nodig. Huurt u liever materiaal bij ons dan hebben wij voldoende voorraad.

Kledingadvies

Houd rekening met het weer. Draag indien nodig een regenjas en -broek. Bij lage temperaturen is het aan te raden, net als tijdens de wintersport, meerdere lagen te dragen. Skiën en snowboarden in de buitenlucht kan er voor zorgen dat kleding nat en/of vies wordt. We adviseren donkerkleurige kleding te dragen die tegen een stootje kan.

Ons kledingadvies:

  • Skisokken (of hoge sportsokken)
  • Een lange broek (bij voorkeur een dunne skibroek)
  • Bovenkleding met lange mouwen (bijvoorbeeld een trui of jas)
  • Handschoenen
  • Een helm (voor kinderen tot 14 jaar verplicht)
  • Het dragen van een zonnebril kan als prettig ervaren worden

Het is belangrijk dat je voor de start van de les tijdig aanwezig bent. Neem voldoende tijd om de snowboard – of skischoenen aan te trekken. Vooral beginnende wintersporters zullen even aan deze routine moeten wennen. Zorg dat je 30 minuten voor aanvang van de les aanwezig bent.

Wil je kledingadvies voor jouw skivakantie? Lees dan deze blog.

Niveau's

Bij Outdoor Valley Wintersport hanteren we dezelfde niveau indeling als in Oostenrijk. Om een betere verdeling te kunnen maken in onze lessen hebben we niveau blauw opgedeeld in ‘licht blauw’ en ‘blauw’. Hieronder leggen we je uit welk niveau hoort bij de verschillende kleuren.

Groen: Je hebt nog geen ervaring en staat voor het eerst op de ski’s.
Licht blauw: Je hebt ervaring met skiën. Je kunt remmen en hebt al eens een bochtje gedraaid.
Blauw: Je kunt goede bochten in ploeg (pizzapunt) maken.
Rood: Je kunt goede parallel bochten maken.
Zwart: Je kunt dynamische parallel bochten maken en simpele trucjes op je ski’s uitvoeren.